^Ugrás az elejére

 • 1 Magyar Numizmatikai Társulat
  „A Társulat célja az érmészet, különösen hazai érmészetünk tudományos művelése, az éremgyűjtésnek s az érmészetnek, ennek szépművészeti szempontból is, előmozdítása, s a tárgy iránt érdeklődők között az érintkezés fenntartása és fejlesztése.” Hiszen „...hány korszaka van hazánk történetének, amelyből alig maradt ránk más adat, mint néhány kis pénz s egy-egy érem, s ezen az alapon épül fel ama korszak politikájának és kultúrájának története." Ezért kívánjuk „...e tudományt az őt megillető magas polcra helyezni, az iránta való érdeklődést új életre kelteni.”
 • 2 Könyvkiadás...
  A Magyar Numizmatikai Társulat alapvető célja a numizmatika tudományos művelése, fejlesztése, eredményeinek előmozdítása és ismertetése. Ennek a célnak az eléréséhez az egyik legfontosabb eszköz a folyóiratok és egyéb kiadványok megjelentetése, mely tevékenységgel a Társulat az adott kor tudományos numizmatikai eredményeit teszi közkinccsé. Kiadványaink zászlóshajója az 1902 óta megszakítás nélkül megjelentetett, külföldön is ismert és elismert Numizmatikai Közlöny, mely hosszabb és rövidebb tanulmányokat, anyagközléseket és nem utolsó sorban a magyar vonatkozású numizmatikai bibliográfiát teszi közzé.
 • 3 Kirándulások...
  A társulati élet szerves részei a tanulmányi kirándulások, melynek több mint 100 éves hagyománya van. Ezek a kirándulások keretében a numizmatikához köthető városokat, pénzverdéket, és más építészeti, művészeti alkotásokat keresünk fel.
 • 4 Könyvtár...
  A Magyar Numizmatikai Társulat könyvtára a tudományág hazai egyetlen önálló, tudományos, nyilvános szakkönyvtára. Közel 20 000 kötetes könyvtárunk tárháza lett mindazon könyvekben, folyóiratokban, árverési katalógusokban és egyéb nyomtatványokban, dokumentációs anyagokban fellelhető információknak, amelyek mind a numizmatika tudományát legmagasabb szinten művelők, mind az éppen kezdő gyűjtők, vagy akár csak alkalmi érdeklődők számára fontosak lehetnek...
 • 5 Éremkiadás...
  A Magyar Numizmatikai Társulat Létesítő Okiratában is megfogalmazott feladatai közé tartozik, hogy érmeket veret és bocsát ki. Ennek szellemében a Társulat jubileumi-, emlék-, jutalom- és tagsági érmeket ad ki, s ennek kiemelkedő jelentőséget tulajdonít, hiszen a kiadványok mellett a kiadott érmek állítanak maradandó tárgyi emléket a működésének, illetve azoknak a személyiségeknek, akik kiemelkedő munkájukkal tevékenységében múlhatatlan érdemeket szereztek. Ezeket az alkotásokat az adott kor legnevesebb éremművészei készítik, akik maguk is tevékenyen részt vesznek a Társulat életében, és ezzel fejezik ki a Társulat és céljai iránti megbecsülésüket.

  

Felhívás

Kedves Tagtársak!

A kormány által elrendelt koronavírus veszélyhelyzet miatt a Magyar Numizmatikai Társulat működését további intézkedésig felfüggesztjük. A Társulat könyvtára nem látogatható, a meghirdetett előadásokat későbbi időpontra halasztjuk. A legfrissebb információkat ezután is honlapunkon és Facebook oldalunkon olvashatják. Kapcsolattartás e-mailben lehetséges.

Köszönjük megértésüket.

Üdvözlettel: Dr. Torbágyi Melinda elnök

Magyar Numizmatikai Társulat

ÚJDONSÁG

Mostantól nem csak személyesen van lehetőség a könyvvásárlásra!

 

A házhozszállítást GLS futárszolgálattal oldjuk meg, illetve lehetőség van FoxPost automatánál is átvenni a rendelt köteteket. Mindez előreutalás után lehetséges.

Rendelés és további információk az árakról:

címen

 

 

 

MEGJELENT

A Magyar Numizmatikai Társulatban kedvezményes áron, 4720 Ft-ért megvásárolható a nemrégiben megjelent nagyszerű könyv, a Bardus, grossus, florenus c. kiadvány.
Átvétel személyesen a könyvtár nyitvatartási idejében ill. csomagküldéssel (FoxPost, GLS igény szerint) előreutalás után

Nem csak tagok számára!

Gyászjelentés

Szomorúan értesültünk arról, hogy kedves és nagyra becsült barátunk, TÓTH SÁNDOR Munkácsy-díjas szobrász és éremművész április 28-án eltávozott e földi világból. Emlékét örökre tisztelettel és szeretettel őrizzük a numizmatikusok és éremkedvelők körében.

Tovább...

Copyright © 2013-2019. Magyar Numizmatikai Társulat   All Rights Reserved.