Nyomtatás

Gyászjelentés

Fájó szívvel tudatjuk, hogy tagtársunk V. Székely György autóbalesetben elhunyt.

 V. Székely György

 

Székely György és Székelyné Kőrösi Ilona voltak a múlt pénteki (2017. aug. 4.), Ágasegyháza közelében történt halálos baleset áldozatai.

 

A család megerősítette, hogy Székely György régész, főmuzeológus vezette a balesetben vétlen személygépkocsit, aki a helyszínen életét vesztette. A mögötte utazó feleségét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők. Székelyné Kőrösi Ilona történészt, főmuzeológust, a Kecskeméti Megyei Kórházban ápolják, aki a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A család tájékoztatása szerint mostanra jobban van, és a körülményekhez képest jól viseli az elszenvedett traumákat.

Információink szerint az ismert kecskeméti házaspár péntek délután Kiskőrösre tartott, ott élő rokonaikhoz. Ágasegyháza határában egy velük szemben haladó gépkocsi áttért a forgalmi sávjukba, és frontálisan összeütközött a Székely György vezette gépkocsival. A balesetet okozó sofőr ugyancsak életét vesztette. Úgy tudjuk, hogy a 68 éves férfi rendszeres gyógyszeres kezelés alatt állt, így nem kizárt, hogy rosszullét miatt történt a szerencsétlen ütközés.

Székely György régész-numizmatikus, főmuzeológus 62 évet élt. Hódmezővásárhelyen született 1955. május 7-én. Általános iskoláit szülővárosában végezte, azután a Debreceni Vegyipari Szakközépiskolában tanult tovább. Tanulmányait 1973-tól Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán folytatta, ahol öt évvel később történelem-régészet szakon szerzett diplomát.

1978 óta Kecskeméten él. Első és eddigi egyetlen munkahelye a Kecskeméti Katona József Múzeum (2013-at megelőzően Bács-Kiskun Megyei Múzeumi Szervezet). Főmuzeológusként számos régészeti feltárást vezetett, szakmai kiállítások rendezésében vett részt. A múzeum numizmatikai gyűjteményének vezetője.

A Magyar Régész Szövetség alapítója, a Magyar Numizmatikai Társulat és a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat tagja. Szakmai munkásságát 2001-ben Réthy László-emlékéremmel ismerték el. Az utóbb években kutatott a Solt-Tételhegyen, a Castrum Tetel Projektben régészként és numizmatikusként is részt vett. Oszlopos tagja volt a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesületnek, aktívan részt vett a civil szervezet munkájában.

 Emlékét szeretettel és tisztelettel megőrizzük.